Týden od 21.5. do 25.5.2018

Po

Polévka rajčatová s nudlemi
(A: 01, 01a, 01e, 03, 07)

Oběd 1 masové nudličky na česneku, rýže dušená, salát ledový, džus
(A: 01, 01a, 01e)

Oběd 2 králík na zelenině, těstoviny přílohové, džus
(A: 01, 01a, 01e, 03, 07, 09, 11)

Út

Polévka se sýrovými nočky
(A: 01, 03, 07, 09, 10)

Oběd 1 vejce, omáčka koprová, brambory, nápoj ovocný
(A: 03, 07)

Oběd 2 rybí filé na slanině, brambory, nápoj ovocný
(A: 04, 07)

St

Polévka ruský boršč
(A: 01, 01a, 01e, 07, 09)

Oběd 1 knedlíky z jogurtového těsta s ovocným přelivem, mléko ovocné
(A: 01, 03, 07)

Oběd 2 bulgureto se zeleninou(jako rizoto), mléko
(A: 01, 07, 10, 12)

Čt

Polévka francouzská

Oběd 1 zapečené těstoviny se šunkou (šunkofleky), salát z čínského zelí s pohankou, čajový nápoj
(A: 01, 01a, 03, 06, 07, 11)

Oběd 2 kuskus se šunkou a zeleninou, salát z čínského zelí s pohankou, čajový nápoj
(A: 01, 10, 12)

Polévka slepičí s čínskými nudlemi
(A: 01, 03, 07, 09)

Oběd 1 vepřové výpečky, špenát dušený, bramborové knedlíky, nápoj ovocný
(A: 01, 01a, 01e, 03, 07)

Oběd 2 vejce, špenát dušený, brambory, nápoj ovocný
(A: 01, 01a, 01e, 03, 07)

Jídlo bsahuje alergeny. Čísla jsou uvedena v závorce za názvem jídelníčku.

Seznam alergenů

Změna jídelníčku vyhrazena.

 

Pokud bude objednávka některého z jídel menší než 50 porcí - vaří se z ekonomických důvodů pouze jedno jídlo.

Veškeré nápoje podávané ve školní jídelně mají vysoký obsah ovocného podílu a vitamínů, obsahují důležité látky pro zdravý vývoj dítěte.

Hedvika Zahradníková, vedoucí kuchyně

 

 

INFORMACE  ŠKOLNÍ  JÍDELNY  Němčice nad Hanou         

aktualizace - spren 2016

Stravování ve školní jídelně se řídí platnými normami a předpisy MŠMT.

Cena stravenky:  1. – 4. třída  ( 7 - 10 let)              20,- Kč
                              5. -  8. třída  (11 - 14 let)            22,- Kč
                              9. třída   (15 a více let)               25,- Kč

Cena stravného se řídí dle data dosaženého věku v tomto školním roce do 31.8.2017

Vyúčtování stravného provádíme za celý školní rok od 9.měsíce předešlého roku do konce 8. měsíce roku stávajícího.
Rodiče mohou být o výsledku informováni telefonicky, osobně v kanceláři ŠJ nebo na požádání výpisem.
Přeplatky budou vráceny vždy v říjnu na Vaše účty, mimořádně v hotovosti v kanceláři ŠJ.
O nedoplatcích Vás budeme informovat a zaplatíte přímo v kanceláři ŠJ. 
Stravovat se může žák  pravidelně  také jen v určené dny (např. jen úterý  a čtvrtek, jen středa apod.)

Placení stravného trvalým měsíčním příkazem na účet Česká spořitelna  Prostějov
                                                                                                  Číslo účtu: 15 03 03 43 89 /0800
                                                                                                  Variabilní symbol: 602 10

Možnost platby také složenkou a mimořádně v hotovosti v kanceláři školní jídelny.
Nepřítomnost žáka (jen náhlé onemocnění) nutno odhlásit do 7. hodiny ráno.
Školní akce, výlety, rodinné záležitosti  minimálně 1 týden předem.
První den nemoci je možné si oběd odebrat do jídlonosiče od 11.30 do 12.00 hodin za původní cenu.
Ostatní dny není možné oběd odebírat.
Řádně neodhlášený oběd budete platit v plné výši = 55,- Kč (podle poslední kalkulace]
Nařízení MŠMT. Ve vlastním zájmu šetřete své peníze!


Děti se stravují dle rozvrhu určeného ZŠ od 11.30 do 13.30. V jídelně je zajištěn dohled  pedagogů.
Váha masa: 1.- 4.třída  6 dkg syrového masa
                     5. - 8.třída  7 dkg syrového masa
                      9.třída  8-10 dkg syrového masa
Maso rybí a kuřecí s kostí – norma zvýšena!
Další dotazy, případné stížnosti, doporučení apod. na telefonu od 7. do 14. hodiny nebo osobně v kanceláři ŠJ přímo u vedoucí ŠJ – Zahradníkové.
Telefon do školní jídelny: 582 386 050  - Zahradníková
www.jidelny.cz vše o školním stravování

Hedvika Zahradníková, vedoucí ŠJ

 

 

 

Telefon do kanceláře jídelny 582 386 050

 

 

Informace o alergenech

 

Co je to KUSKUS?

Kuskus je bezvaječná semolinová těstovina (hrubě mletá pšenice), která se řadí mezi výrobky zdravé výživy. Pro jeho výrobu se vybírá jen ta nejkvalitnější pšenice. Kuskus je vyroben z krupice, která prošla parou a byla následně usušena. Tím se stává již "předvařenou" surovinou. Pro svoji rychlou přípravu a jednoduchost se širokým použitím je ideální surovinou v moderní gastronomii. Kuskus můžeme připravit jako hlavní jídlo, přílohu, různé druhy nákypů, pomazánek, moučníků a také jako zavářku do polévek. Kuskusem můžeme nahradit jak rýži, tak těstoviny. Kuskus je zdrojem vláknin. Pro svůj nízký obsah tuku je oblíbeným doplňkem všech diet.